Viestien julkaisemisesta

Miten lisään uuden viestin? Voit lisätä uuden keskusteluaiheen, kun olet foorumin etusivulla. Silloin tämän tekstilaatikon alla näkyy painike, jossa lukee "Add topic". Klikkaa painiketta ja tekstinsyöttölomake avautuu. Et tarvitse foorumille kirjoittamista varten kirjautumistunnuksia.

 

Huomaathan, että lähettämäsi viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Lähettämäsi viesti ei siis välttämättä näy heti foorumilla, vaikka se näkyykin sinulle sillä laitteella, josta lähetit viestin. Viestien tarkastamiseen kuluu noin 1–3 arkipäivää. Julkaisemattoman viestisi tunnistat huutomerkkikuvakkeesta otsikon edessä. Julkaistun viestin edessä oleva kuvake muuttuu paperiarkin muotoiseksi.

Horoskoopit ja arkkityypit  

  RSS
Admin

Yleistäminen on tärkeä osa ajattelua. Jokainen meistä muodostaa elämänsä aikana valmiita malleja, joiden pohjalta on helpompaa tehdä nopeita päätöksiä arkisissa tilanteissa. Sosiaalisessa mielessä ihmisten tyypittely erilaisiin arkkityyppeihin tai ryhmiin kasvonpiirteiden, kehotyypin tai syntymäajan mukaan on samankaltaista yleistämistä. Arkkityyppien soveltamisella on useita tarkoituksia: niiden ajatellaan helpottavan esimerkiksi oman identiteetin hahmottamista, itselle sopivan ravinnon ja elämäntapojen löytämistä sekä sopivan seuran ja seurustelukumppanin löytämistä.

Japanissa ns. verihoroskooppi (jap. "ketsuekigata") on erittäin suosittu tapa tyypitellä ihmisiä persoonallisuustyyppeihin. Verityypin ajatellaan määrittävän varsinkin romanttisia suhteita ja romanttista yhteensopivuutta. Verihoroskoopin kehittäjä on Furukawa Takeji (1891–1940) jonka artikkeleiden jälkeen aiheesta on julkaistu Japanissa runsaasti kirjallisuutta. Verihoroskooppi noudattelee yhteensopivuusperiaatteiltaan verenluovutuksessa tunnettuja sääntöjä, mutta sen lisäksi siihen yhdistyy perinteistä persoonallisuustyypittelyä.

Verihoroskooppi on Japanissa niin suosittu, että jopa työhakemuksissa on joskus saatettu kysyä hakijan verityyppiä.

(Lähde: Robertson, Jennifer (2012): "Hemato-nationalism: 
The Past, Present, and Future of “Japanese Blood”.
Medical Anthropology.
31:2, 93-112.)

Millaisia kokemuksia tai ajatuksia sinulla on arkkityyppisestä ajattelusta? Voit halutessasi kertoa kokemuksistasi kirjoittamalla foorumille. Voit myös jättää yhteyslomakkeen avulla yhteydenottopyynnön. Voit myös lähettää yksityisviestin yhteydenottolomakkeen kautta.

 
Quote
Posted : 27/01/2020 09:9

Leave a reply


Preview 0 Revisions Saved

Please Login or Register