Notifications
Clear all

Viestien julkaisemisesta

Miten lisään uuden viestin? Voit lisätä uuden keskusteluaiheen, kun olet foorumin etusivulla. Silloin tämän tekstilaatikon alla näkyy painike, jossa lukee "Add topic". Klikkaa painiketta ja tekstinsyöttölomake avautuu. Et tarvitse foorumille kirjoittamista varten kirjautumistunnuksia.

 

Huomaathan, että lähettämäsi viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Lähettämäsi viesti ei siis välttämättä näy heti foorumilla, vaikka se näkyykin sinulle sillä laitteella, josta lähetit viestin. Viestien tarkastamiseen kuluu noin 1–3 arkipäivää. Julkaisemattoman viestisi tunnistat huutomerkkikuvakkeesta otsikon edessä. Julkaistun viestin edessä oleva kuvake muuttuu paperiarkin muotoiseksi.

Kadonneet esineet ja niiden löytämiset

1 Posts
2 Users
0 Likes
218 Views
Posts: 36
Admin
Topic starter
 

Kadonneiden esineiden paikantaminen varvulla, rituaalimenoilla tai yliluonnollisella näkökyvyllä muodostaa oman lajinsa kansantarinoissa ja kulttuurisissa perinteissä. Kadonneiden arvotavaroiden hukkaaminen on inhimillistä, ja niiden löytäminen on aina tarinan arvoinen jymyjuttu.

Onko sinulla tarinaa jonkin arvoesineen kadottamisesta ja löytämisestä? Voit halutessasi kertoa kokemuksistasi kirjoittamalla foorumille. Voit myös jättää yhteyslomakkeen avulla yhteydenottopyynnön jos haluat keskustella puhelimitse tai kasvotusten. Voit myös lähettää yksityisviestin yhteydenottolomakkeen kautta.

Mainio esimerkkitarina esineiden yliluonnollisesta löytäjästä löytyy Alice Munron teoksesta Kerjäläistyttö (engl. Who Do You Think You Are?) (1978):

Flo sanoi että siellä missä hän asui lapsena, asui nainen jolla oli toinen näkö. Lastenvaunuja ja myöhemmin autoja oli pysäköitynä hänen tiensä päätyyn sunnuntaisin. Sunnuntai oli se päivä, kun ihmiset tulivat kaukaakin kysymään häneltä neuvoa. Yleensä he tulivat kysymään häneltä neuvoa kadonneista esineistä.

"Eivätkö he halunneet päästä yhteyteen sukulaistensa kanssa?" Rosen isä oli sanonut, kannustaen Flota jatkamaan niinkuin yleensä kun hän kertoi jotakin tarinaa. "Minä luulin että hän pystyi laittamaan sinut juttelemaan kuolleiden kanssa."

"Niin, mutta suurin osa oli jo varmaan nähnyt ihan tarpeeksi sukulaisiaan niiden eläessä."

Sormuksia ja testamentteja ja karjaa se oli, mistä he halusivat tietää. Minne ne olivat kadonneet?

"Yksi tyyppi jonka tiesin meni hänen luokseen ja hän oli hukannut lompakkonsa. Hän oli yksi niistä rautatieläisistä. Ja nainen sanoi hänelle, muistatko kun viikko sitten olit kiskoilla hommissa ja siinä lähellä oli omenapuutarha ja mielesi teki omenaa? Hyppäsit sen aidan yli ja juuri siinä lompakkosi tippui, juuri silloin ja siihen paikkaan sinne pitkään heinikkoon. Mutta sinne tuli koira ja poimi lompakon ja pudotti sen aidan viereen vähän kauempana, ja sieltä löydät sen. No, hän oli kokonaan unohtanut sen omenapuutarhan ja aidan ja oli niin ihmeissään naisesta, että meni ja antoi hänelle dollarin. Ja hän meni ja löysi lompakon juuri sieltä, missä nainen oli sanonut sen olevan. Tämä on totta, minä tunsin sen miehen. Mutta ne rahat olivat aivan pureskeltuja, ne olivat täysin repaleina, ja kun hän huomasi sen, hän oli vihainen ja toivoi, ettei olisi antanut naiselle niin paljoa!"

Katkelman englanninkielisestä alkuteoksesta suomensi Aatu Poutanen.

 
Posted : 09/12/2019 19:19

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Preview 0 Revisions Saved