Notifications
Clear all

Viestien julkaisemisesta

Miten lisään uuden viestin? Voit lisätä uuden keskusteluaiheen, kun olet foorumin etusivulla. Silloin tämän tekstilaatikon alla näkyy painike, jossa lukee "Add topic". Klikkaa painiketta ja tekstinsyöttölomake avautuu. Et tarvitse foorumille kirjoittamista varten kirjautumistunnuksia.

 

Huomaathan, että lähettämäsi viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Lähettämäsi viesti ei siis välttämättä näy heti foorumilla, vaikka se näkyykin sinulle sillä laitteella, josta lähetit viestin. Viestien tarkastamiseen kuluu noin 1–3 arkipäivää. Julkaisemattoman viestisi tunnistat huutomerkkikuvakkeesta otsikon edessä. Julkaistun viestin edessä oleva kuvake muuttuu paperiarkin muotoiseksi.

Kummista

3 Posts
1 Users
0 Likes
244 Views
 Kristiina
Posts: 3
Topic starter
 

Kuolemisesta

Isoäitini hoiti minua ja veljeäni. Olen ollut noin 12-vuotias, koska veljenikin oli jo koulussa. Sain hengitystieinfektion ja olin ollut jo jonkin aikaa kipeä, kun isoäidin piti mennä kaupunkiin asioille. Sillä aikaa tilanteeni paheni ja hengitys kävi raskaaksi. Jossain vaiheessa en enää jaksanut hengittää. Pääsin johonkin valkeaan ja kirkkaaseen, jossa oli hyvä olla. ei ollut minun aikani kuitenkaan lähteä vaan palauduin sieltä takaisin ja vaivuin uneen. Oloni oli herättyäni helpompi.

 

Kuoleman takaisesta viestinnästä

Minulle tärkeä enoni on pitänyt aina linnuista. Hänen kuoltuaan hän on käynyt tervehtimässä minua pikkulintuna, kun olen tarvinnut tukea, rohkaisua tai parempaa mieltä.

 

Enneunista

Isäni ja ilmeisesti hänenkin isänsä ovat nähneet enneunia. Isäni näkee unia ruumisarkuista ennen jonkun sukulaisen tai tuttavan kuolemaa. Sitä ominaisuutta en ole koskaan itselleni halunnut. Se on tuntunut karmaisevalta. Äidilläni on ollut 5 veljeä, joista ennen viimeisen kuolemaa näin unta ruumisautosta. En kylläkään tiennyt, kenestä on kyse. Monesti ennen kuin kukaan on kuollut, olen kyllä löytänyt itseni aatekaupasta valitsemasta itselleni mustia vaatteita. Nytkin kun tätä riviä kirjoitan, menee kylmät väreet.

 

Aavistuksista

Jo hyvin nuoresta minulle on tullut aavistuksia, joita on parempi noudattaa. Ne koskevat kuljettua reittiä. Tuolloin tulee tunne, että pitää käyttää muuta reittiä kuin tavallisesti. Olen itse ajatellut, että niillä suojellaan minua ja läheisiäni, niin että emme joudu kolariin olimmepa liikkeellä millä tahansa tai muutoin meille kävisi huonosti.

 

Tuntemuksista

Olemme tehneet terapiakoulutuksessa Turva-paikka-ankkurit. Siinä jonkin turvallisen paikan ja ehkä henkilöönkin liittyvän muiston voimme ankkuroida johonkin kohtaan kehoa merkkinä, josta olon saa halutessaan ja tarvitessaan. Minulla on rinnassani vasemmalla puolella päiväunet isoäidin selän takana ja oikealla äitini. Se tunne joka kummastakin löytyy on kuin lämmin kosketus. Nykyisessä talossamme minulle on ilman mitään ankkureita alkanut kylpyhuoneessa pesulla ollessani tulla useinkin tunne kuin joku koskettaisi lämpimällä kämmenellä selkään. Ensin niitä säikähdin. Sitten aloin miettiä, haluaako joku läheinen auttaa minua, koska monesti tuolloin olen tarvinnut tukea. Sittemmin alaselkään on ilmaantunut vastaavaa ikävää pistelyä. Onko muu maailma niin lähellä meitä hyvässä ja pahassa?

 

Äänistä

Olen hyvin herkkä erilaisille aistimuksille, myös äänille. Nykyisessä talossa makuuhuoneessamme kuulen joskus kuin pihaamme tulisi auto, siitä tulisi ihmisiä ja ne pulisisivat keskenään. Oikeasti jos pihaamme tulee auto, sitä ei kuule. Tämä ilmiö tapahtuu yleensä kun olen vaipumassa uneen, mutta sitä ei tule muissa huoneissa kuin siinä yhdessä, joka on lähimpänä pihapiirissä olevan vanhan talon entistä tien päätä.

 

Hengistä ja kummituksista

Nuorena uskovana tyttönä olen pari kertaa herännyt pahan tunteeseen. Keskellä yötä olen vain herännyt kauhuissani (ilman painajaisia) enkä ole uskaltanut juuri hengittääkään, vain rukoilla mielessäni.

Edellisessä talossa meillä oli ”Vihersaaren mummo”. Sen niminen henkilö oli asunut mökissä, joka purettiin talomme paikalta. Mummo oli kummitellut jo ennen taloon muuttoani. Saatoimme kuulla askelia ja tyttären huoneessa koulutuolia liikuteltavan, vaikka siellä ei ollut ketään. Mieheni luuli joskus tytön olleen yläkerrassa, kunnes huomasi tämän tulevan ulko-ovesta sisälle. Myös itse kuulin monet kerrat äänet alapuoliseen takkahuoneeseemme.

Lasten muutettua kotoa rakensimme maalle nykyisen talomme. Rakennusaikana miehen rakentaessa iltapimeällä yksin hän saattoi tuntea jonkun seuraavan häntä. Joskus hän näki vilauksen jostain vaaleasta. Olen silloin tällöin kuullut yöllä valvoessani askeleita käytävästä ja mieheni nukkuessa vieressä rauhassa. Pitkin matkaa tavaroita on vaihtanut paikkaa, ovia suljettu ja avattu sekä elektroniset laitteet ovat seonneet. Jos olen yöllä valvoessani istunut työpöytäni ääressä, tulostin on käynnistynyt ja alkanut hurrata. Koneita on vuoden aikana rikkoutunut enemmän kuin olisi sattumaa. Herätyskellot ovat alkaneet herättää vääriin aikoihin. Pesuhuoneen lattialta on löytynyt keskeltä ikkunalla ollut pesuainepullo pystyssä.

Kerran riidellessämme makuuhuoneessa näin kun vastapäiseltä seinältä nostettiin hääkuvamme ja siirrettiin sivusuuntaan ja lattialle seinää vasten. Se ei ollut pudonnut, niin vahvasti se oli kiinni ja lasi tai raami olisi rikkoutunutkin pudotessaan. Minä näin sen ja mies kuuli. Hahmoa emme nähneet.

Viimeksi autosta, jossa ei mikään virta ollut päällä oli yöllä auennut ikkuna ja penkki oli kastunut.

Talomme on 2 kertaa siunattu aiempien kirkkoherrojen toimesta. Edelliselle se oli outoa muutoin kuin ristiäisten yhteydessä. Jälkimmäinen osasi jo suhtautua asiaan. Kun koetin ottaa häneen yhteyttä puhelimeni ei antanut soittaa hänelle kotoa. Se päätti, että tälle ihmiselle ei soiteta, muille se antoi soittaa.

 
Posted : 19/12/2019 19:19
 Kristiina
Posts: 3
 

Tein tänään veljen lapsiani varten videon veljeni lapsuudesta ja nuoruudesta, niin paljon olisi kerrottavaa. Mieheni oli tullut kotiin ja puuhasi toisaalla omiaan. Laitoin videoon pätkiä lähisukulaisista, jotka olivat meille tärkeitä ja elossa/läsnä kun olimme pieniä/ nuoria. Monesti kuulin ja tunsin että joku tuli taakseni. Luulin sitä miehekseni, mutta ketään ei ollut paikalla. Tämä toistui hyvin usein. Nukkumaan mennessäni huomasin, että lintuaiheinen tekemäni tiffanytyö oli puoliksi repsahtanut seinältä kiinnikkeistään. Halusiko joku omainen kertoa, että hän seuraa meidän elämäämme?  Ehkä rakas enoni, jolle linnut olivat tärkeitä? Hiljaa tämä ei siis ollut, mutta ei puhunutkaan.

 
Posted : 31/12/2019 02:2
 Marko
Posts: 1
 

Nämä kummat kokemukset tapahtuivat 2008-2011. Asuimme perheeni kanssa turun nummessa, vanhassa puutalossa. Olin aiemmin skeptinen kaikenlaiseen kummaan, vaikka aihe kiinnostanut jo pienestä pitäen, mutta jos en itse näe/koe, en usko. Nyt uskon.

Talossa oli aiemmat asukkaat kuolleet. Nainen oli talon sisällä tapaturmaisesti ja mies myöhemmin oman käden kautta. Alusta asti muuton jälkeen kuului ja näkyi kummia asioita. Suihku ja saunatilat olivat kellarissa ja kun olit suihkussa/saunassa ja aivan varmasti yksin kotona, saattoi kuulla aivan selvästi kun joku kävelee yläkerrassa.

Aivan selviä askelia, välillä pysähtyen ja taas jatkuen. Kun tulit takaisin keskikerrokseen, ei ketään missään. 

Samoin ylä/alakerrasta (talossa kolme kerrosta), kuului ääniä, lähinnä askelia. 

Talon terassilla moni perheeni lisäksi näki tumman/mustan hahmon liikkuvan, samoin terassilta kuului askelia, vaikka ei siellä ollut ketään. Keittiömme ikkunasta oli näkymä terassille ja tämä tumma hahmo saattoi ilmestyä/liikkua terassilla useamman kerran viikossa, se oli nopea vilahdus ja hahmo oli poissa.

Makuuhuoneemme oli ylimmässä kerroksessa ja heräsin vaimoni kanssa eräänä yönä siihen, kun portaista kuului kauheaa kolinaa ja pauketta, aivan kuin joku olisi tullut juosten puuportaita ylös. Nousin ylös katsoaksenii mitä tapahtuu ja portaikossa ei ketään, ei mitään ja kaikki aivan rauhallista. Eräs kerta olin yövuoron jälkeen nukkumassa yläkerrassa, kuulin kun vaimoni tulee kotiin ja makaan sängyssä peiton alla. Kuulen portaikossa lankkujen narinan ja joku kävee ylöspäin, Tunnen kuinka joku istuu sängynlaidelle, patja painuu alaspäin henkilön painosta ja peiton päälle painetaan käsi. Kysyn “menikö päivä hyvin?” en saa vastausta, käännyn ympäri ja ei ketään missään, paitsi vaimoni alakerrassa. Erittäin kummallinen kokemus, ei mitenkään pelottava vaan hmm..rauhallinen.

Muutimme talosta pois myöhemmin ja uudet omistajat ilmoittivat meille tulleesta postista useamman kuukauden päästä. Menimme paikalle ja juteltiin niitä näitä ja jossain vaiheessa meiltä kysyttiin, että olimmeko kuulleet/nähneet mitään kummallista asuessamme talossa?

Siinä sitten kysyimme, että mitä he olivat nähneet/kuulleet ja heidän kertomuksensa aivan samanlainen meidän kokemusten mukaan.  

 
Posted : 10/05/2021 21:21

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Preview 0 Revisions Saved