Notifications
Clear all

Viestien julkaisemisesta

Miten lisään uuden viestin? Voit lisätä uuden keskusteluaiheen, kun olet foorumin etusivulla. Silloin tämän tekstilaatikon alla näkyy painike, jossa lukee "Add topic". Klikkaa painiketta ja tekstinsyöttölomake avautuu. Et tarvitse foorumille kirjoittamista varten kirjautumistunnuksia.

 

Huomaathan, että lähettämäsi viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Lähettämäsi viesti ei siis välttämättä näy heti foorumilla, vaikka se näkyykin sinulle sillä laitteella, josta lähetit viestin. Viestien tarkastamiseen kuluu noin 1–3 arkipäivää. Julkaisemattoman viestisi tunnistat huutomerkkikuvakkeesta otsikon edessä. Julkaistun viestin edessä oleva kuvake muuttuu paperiarkin muotoiseksi.

Kuolema ja suru

3 Posts
2 Users
0 Likes
211 Views
Posts: 36
Admin
Topic starter
 

Kuolema ja suru

Läheisen kuolema on aina merkittävä tapaus. Usein varsinkin oman vanhemman tai lapsen kuolemaan ja suremiseen liittyy erikoisia kokemuksia. On esimerkiksi melko tavallista kuulla pois menneen ääntä jonkin aikaa kuoleman jälkeen ja kokea jopa vuorovaikutteista keskustelua poismenneen kanssa.

Joskus läheisen kuolemaan liittyy myös muita viestinnäksi koettuja ilmiöitä, kuten ns. psykopompoksia eli (usein eläinhahmoisia) viestintuojia haudan takaa.

Tästä hyvä esimerkki löytyy vastikään (2019) ilmestyneestä Arthur Frankin ohjaamasta suomalaisen hypnotisoijan Olliver Hawkin eli Olavi Hakasalon elämää käsittelevästä dokumenttielokuvasta. Dokumenttielokuvan loppupuolella Hakasalon hammaslääkäri Yrjö Rautiala kertoo Hakasalon kuolemasta näin:

"Hakasalon kanssa sovittiin jossain vaiheessa kun me kerrottiin näistä kuolemanjälkeisistä elämistä niin hän usko siihen ja minä uskon siihen ja hän sano että hän tulee lintuna kertomaan sitten jos hän kuolee ennen mua ja minä lupasin tulla hänelle kertoon lintuna jos minä kuolen ennen häntä.

Ja me tultiin kotiin samana päivänä kun hän oli kuollu lavalla, niin meillä pörräs pieni keltanen lintu sisällä. En tajunnu, meille ei ole ikinä tullu lintua sisälle. [...] Otin linnun käteen, lintu istu siinä, ei menny mihinkään. Mää vein linnun pihalle pieneen koivuun, pistin sen sormenpäähän, se hyppäs ensimmäiselle oksalle.

Mä sanoin linnulle että oo siinä hetken aikaa, mää meen hakeen kameran. En mä tajunnu tätä hommaa. Menin hakeen kameran, viritin sen, kläk, otin yhden kuvan, lintu lensi pois. Sen jälkeen kuultiin radiosta että Hakasalo on kuollu päivällä, ja tää tapahtu meillä illalla."

Olliver Hawkista kertova dokumentti on katsottavissa YLE:n DocVentures -sivuilta täällä:
https://areena.yle.fi/1-4261935#autoplay=true

Rautialan kertomus löytyy kohdasta 01:11:45.

Oletko kokenut kuolemaan ja suruun liittyviä erikoisia kokemuksia? Voit halutessasi kertoa kokemuksistasi kirjoittamalla foorumille. Voit myös jättää yhteyslomakkeen avulla yhteydenottopyynnön jos haluat keskustella puhelimitse tai kasvotusten. Voit myös lähettää yksityisviestin yhteydenottolomakkeen kautta.

 
Posted : 25/11/2019 17:17
 Kristiina
Posts: 3
 

Itselläni on siis kokemuksia linnuista viestintuojina, läheisen tukena surun ja voimattomuuden hetkinä.

Luin juuri artikkelin loppuvuoden (?) Askel- lehdestä hautausmaalla käytetyistä hautakivien lintusymboleista. Ne ovat hyvin yleisiä, voivat esittää tiettyä lajiakin, usein parina ja ylöspäin menossa. Hyvin kauniita ovat, edustavatko toivoa/ yhteyttä? Tulee mieleeni Sielun lintu.

 

 
Posted : 31/12/2019 02:2
Posts: 36
Admin
Topic starter
 

Millaisia kokemuksia itselläsi on linnuista viestintuojina?

 
Posted : 14/01/2020 06:6

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Preview 0 Revisions Saved