Notifications
Clear all

Viestien julkaisemisesta

Miten lisään uuden viestin? Voit lisätä uuden keskusteluaiheen, kun olet foorumin etusivulla. Silloin tämän tekstilaatikon alla näkyy painike, jossa lukee "Add topic". Klikkaa painiketta ja tekstinsyöttölomake avautuu. Et tarvitse foorumille kirjoittamista varten kirjautumistunnuksia.

 

Huomaathan, että lähettämäsi viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Lähettämäsi viesti ei siis välttämättä näy heti foorumilla, vaikka se näkyykin sinulle sillä laitteella, josta lähetit viestin. Viestien tarkastamiseen kuluu noin 1–3 arkipäivää. Julkaisemattoman viestisi tunnistat huutomerkkikuvakkeesta otsikon edessä. Julkaistun viestin edessä oleva kuvake muuttuu paperiarkin muotoiseksi.

Ohjausta meditaatiossa

3 Posts
2 Users
0 Likes
332 Views
 JT
Posts: 2
Topic starter
 

Olen aloittanut vuosi sitten säännöllisen meditaation harjoittamisen. Meditaation seurauksena syntyvän mielen "sisäisen puheen" hiljentymisen seurauksena olen alkanut tuntemaan kehossani ikäänkuin magneettisen tuntuista energeettistä liikehdintää ja liikkeideni ohjausta. Liikkeideni ohjaus tapahtuu tahtoni alaisuudessa, mutta koen impulssien liikkeisiini tulevan muualta kuin omasta tahdostani. 

Hyvin usein liikkeet ovat rukousasentoja muistuttavia käsieleitä, jooga-asentoja, sormien sekä kielen asentoja. Välillä tuotan myös eri osissa kehoani resonoivaa, kurkkulaulua muistuttavaa, ääntä joka myös tuntuu ohjaavan kehossani tuntuvaa energiaa. Kuvaan tätä kaikkea "työskentelyksi", koska välillä liikkeet ovat raskaita suorittaa vaatien keskittymistä ja kehon puristamista tiettyyn pisteeseen. Ne ovat usein sarja monimutkaisia kombinaatiota, enkä osaa ikinä ennustaa mitä teen seuraavaksi. Välillä liikkeet ovat odottamattomia.

Liikkeet tuntuvat ohjaavan kehossani virtaavaa energiaa tiettyihin energiakeskittymiin kehossani tuottaen välillä dissosiatiiviseksi luonnehdittavia, toisinaan taas ekstaattiseksi kuvailtavia tiloja jotka kestävät useimmiten pienen hetken. Toisaalta välillä vaikutukset seuraavat päivästä toiseen.

Hyvin usein kehoni eri osista tuntuu energian ohjailun seurauksena vapautuvan erittäin vahvoja tunteita joihin välillä yhdistyy muistoja menneisyydestäni, mukaanlukien muistoja varhaislapsuudesta joita en ole aiemmin muistanut. Nämä tunteet ja muistot tuntuvat ikäänkuin vapautuvan kehossani kokemani energiatyöskentelyn ansosta.  Samankaltaista repressoitujen tunteiden muistamista olen havainnut myös Vipassana-meditaatio -retriiteillä ollessani syvässä keskittymisen tilassa, joskin kuvaamani liikkeet eivät vaadi juurikaan keskittymistä, ja pystyn myös keskittymään muihin asioihin kuten esimerkiksi puheliessa viestimiseen mikäli liikkeet eivät vaadi enempää fyysistä suorittamista kuin käsien liikkeitä. Saatan kuluttaa useita tunteja päivässä seuraten intuition synnyttämää liikettä.

Yhtäkaikki, kaiken tämän seurauksena koen oloni kevyemmäksi, tunnen olevani onnellisempi ja tyytyväisempi omaan itseeni ja elämääni, joskin kokemukset hämmentävät minua usein odottamattomuudellaan ja intensiteetillään.

Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta joogasta, muista meditaatioperinteisistä tai ns. spirituaalisten asioiden harjoittamisesta.

 

 
Posted : 28/11/2019 22:22
Posts: 36
Admin
 

Mukavaa kuulla, että olet löytänyt sinulle selvästikin sopivan menetelmän ja kehittynyt siinä luontevasti.

Suosittelen sinulle noin 2000 vuotta sitten eläneen Patañjalin klassikkotekstiä Yoga-sūtra. (Suom. Gaudeamus 2010) Se on joogapohjaisen meditaation kompakti "perusohje", jossa kuvataan meditaation perusteita, tavoitteita ja esteitä perusteellisesti. Kerrot käyneesi Vipassana-retriiteillä, joten teksti on sinulle luultavasti jo tuttu.

 

 
Posted : 29/11/2019 04:4
 JT
Posts: 2
Topic starter
 

Teksti on jonkin verran tuttu. Vaikuttaa ihan hyvältä ns. kartalta meditaation maailmaan. 
Vielä edellisestä, ainakin retriitillä keskustelemieni meditaatio-opettajien mukaan kyseessä on buddhalaisen terminologian mukaan energiakehon (energy body, subtle body) ilmiö. Sitä enempää he eivät osanneet kokemuksiani kommentoida.

 
Posted : 29/11/2019 13:13

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Preview 0 Revisions Saved