Notifications
Clear all

Viestien julkaisemisesta

Miten lisään uuden viestin? Voit lisätä uuden keskusteluaiheen, kun olet foorumin etusivulla. Silloin tämän tekstilaatikon alla näkyy painike, jossa lukee "Add topic". Klikkaa painiketta ja tekstinsyöttölomake avautuu. Et tarvitse foorumille kirjoittamista varten kirjautumistunnuksia.

 

Huomaathan, että lähettämäsi viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Lähettämäsi viesti ei siis välttämättä näy heti foorumilla, vaikka se näkyykin sinulle sillä laitteella, josta lähetit viestin. Viestien tarkastamiseen kuluu noin 1–3 arkipäivää. Julkaisemattoman viestisi tunnistat huutomerkkikuvakkeesta otsikon edessä. Julkaistun viestin edessä oleva kuvake muuttuu paperiarkin muotoiseksi.

Rukoilemisesta

1 Posts
1 Users
0 Likes
116 Views
Posts: 36
Admin
Topic starter
 

Millaisia kokemuksia sinulla on rukoilemisesta?

Rukoileminen mielletään sanan arkisessa mielessä toiveiden ja halujen toteuttamiseen tähtäämisenä toimintana, ja tähän Raamatussakin joskus viitataan (esim. Joh 14:13-14; Joh 16:23). Rukoileminen tarkoittaakin useassa kielessä myös pyytämistä. Tämä on parhaiten tunnettu osa rukouksen perinnettä, josta monilla on varmasti paljon kerrottavaa. Voit kirjoittaa tähän omia kokemuksiasi rukouksesta.

Rukous voi tarkoittaa myös ns. kontemplaatiota eli hiljentymistä, meditatiivista keskittymistä. Ortodoksisessa hesykastisessa traditiossa keskitytään rukoukseen meditatiivisesti. Länsimaisessa perinteessä rukouksen syvällisempää merkitystä kuvaa lectio divina, jossa rukouksella on pyytämistä hienosyisempi merkitys.

Hyvä kuvaus tällaisesta edistyneestä rukouksesta löytyy tuntemattoman kirjoittajan noin 1300-luvulla kirjoittamasta hartauskirjallisuuden klassikosta Tietämättömyyden pilvi (suom. Kirjaneliö 1983, s. 43–44):

Kenties ajatuksesi toisi mieleesi monia kauniita ja ihmeellisiä asioita Jumalan hyvyydestä ja kertoisi, miten rakastava, suopea ja armollinen hän on. Jos jäät sitä kuulemaan, ei se parempaa pyydä, vaan lörpöttelee yhä enemmän saaden sinut muistamaan Kristuksen kärsimystä. [...] Ja jos jäät yhä kuulemaan sitä, se riemuissaan johdattelee mieleesi vanhan elämäntapasi. Kun mielesi askartelee sen parissa, muistat samalla kenties jonkin vanhan asuinpaikkasi. ennenkuin huomaatkaan, on mielesi karannut täysin harhateille ja ajatuksesi ovat ties missä. Ja kaikki tämä johtui siitä, että suostuit kuuntelemaan ajatustasi, vastasit sille ja hyväksyit sen antaen sille vapaat kädet.

[...]

Jos kuitenkin haluat liittää tämän pyrkimyksesi yhteen ainoaan sanaan, voidaksesi paremmin pitää siitä kiinni, ota vain yksi lyhyt yksitavuinen sana. Mitä lyhyempi valitsemasi sana on, sitä paremmin se sopii yhteen Hengen työn kanssa. Tällaiseksi sanaksi sopii God (Jumala), love (rakkaus). Valitse niistä jompikumpi tai mikä tahansa muu sana, joka sinua miellyttää. Kiinnitä se sana sydämeesi äläkä luovu siitä mistään hinnasta. [...] Niinpä jos jokin ajatus käy kimppuusi tiukaten sinulta, mitä etsit, älä uhraa sille enempää sanoja kuin vain tämä yksi. Ja jos ajatuksesi tarjoutuu suuressa oppineisuudessaan tulkitsemaan sinulle tätä sanaa ja selittämään sen kaikki merkitykset, kerro, että haluat säilyttää sen kokonaisena, et pienittynä etkä pilkottuna. Jos näin pysyt lujana, jättää ajatuksesisikin sinut rauhaan.

 
Posted : 22/11/2019 01:1

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Preview 0 Revisions Saved