Notifications
Clear all

Viestien julkaisemisesta

Miten lisään uuden viestin? Voit lisätä uuden keskusteluaiheen, kun olet foorumin etusivulla. Silloin tämän tekstilaatikon alla näkyy painike, jossa lukee "Add topic". Klikkaa painiketta ja tekstinsyöttölomake avautuu. Et tarvitse foorumille kirjoittamista varten kirjautumistunnuksia.

 

Huomaathan, että lähettämäsi viestit tarkastetaan ennen julkaisemista. Lähettämäsi viesti ei siis välttämättä näy heti foorumilla, vaikka se näkyykin sinulle sillä laitteella, josta lähetit viestin. Viestien tarkastamiseen kuluu noin 1–3 arkipäivää. Julkaisemattoman viestisi tunnistat huutomerkkikuvakkeesta otsikon edessä. Julkaistun viestin edessä oleva kuvake muuttuu paperiarkin muotoiseksi.

Tervetuloa kummastus.utu.fi foorumille!

1 Posts
1 Users
0 Likes
172 Views
Posts: 36
Admin
Topic starter
 

Tervetuloa kummastus.utu.fi foorumille!

Sivustomme on tarkoitettu outojen kokemusten jakamiseen toisten kokijoiden ja tutkijoiden kanssa.  Nimitämme näitä kokemuksia kummiksi, arkiymmärryksen ylittäviksi, koska mielestämme ne tavoittavat kokemusten luonnetta. Vältämme sellaisia nimityksiä kuin yliluonnollinen tai paranormaali, koska ne viittaavat johonkin poikkeavaan. Mielestämme kokemukset kuuluvat ihmismielen toimintoihin. On tärkeää tutkia niitä sellaisinaan.

Mieli ja toinen –tutkimushankkeeseen, jota Suomen Akatemia rahoitti 2013-2016, kirjoitti kokemuksistaan spontaanisti liki 300 ihmistä. Kokemuksissa välittyi asioita, joiden vuoksi olemme halunneet perustaa tämän foorumin. Kirjoittajat kertoivat kokemuksen vaikuttavasta luonteesta sekä usein merkittävyydestä ehkä koko elämän kannalta. Meille kirjoitettiin myös siitä miten kokijat olivat kohdanneet ymmärtämättömyyttä ja suoranaista vähättelyä pyrkiessään jakamaan kokemusta muiden kanssa.

Tämän foorumin tarkoituksena on tarjota mahdollisuuksia jakaa kokemuksia ja olla vuorovaikutuksessa muiden kokijoiden ja meidän tutkijoiden kanssa. Tutkijoina haluamme tarjota luotettavaa ja monialaista tieteellistä tietoa kumman kysymyksistä. Foorumin toimintaan liittyy tulevaisuudessa myös tietopankki, johon keräämme alalta keskeistä tieteellistä kirjallisuutta kokijoiden ja kokemuksista kiinnostuneiden käyttöön. Tietopankki perustetaan tälle sivustolle ensi vuoden alkupuolella. Kummastus-hankkeessa tarkoituksenamme on myös luoda tiedeviestinnän ohjeet kokemusten ja niihin pohjaavan tiedon huomioimiseen.

Foorumille voi kirjoittaa omalla nimellä tai nimimerkillä. Jälkimmäisessä tapauksessa toivomme yhteystietoja (esim. sähköpostilla tai yhteydenottolomakkeella) myöhempiä yhteydenottoja varten.
Yhteydenottolomake on englanninkielinen, mutta alustamme toimii suomeksi. Lomakkeen kieli johtuu ohjelmasta joka on käytössämme.

Tervetuloa kummastus-foorumille! Toivomme vilkasta vuorovaikutusta.

Marja-Liisa Honkasalo
Kia Andell
Aatu Poutanen

 
Posted : 22/11/2019 02:2

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Preview 0 Revisions Saved